Vés al contingut

Cineforum de “Sang al mòbil” el 6 de març a les 20h

27 febrer 2013

 

 

Imatge

Just després del Congŕes Mundial de Mòbils a Barcelona, a l’Ateneu Layret reflexionarem sobre la indústria de la telefonia mòbil, i la seva relació amb un dels conflictes oblidats més importants del continent africà, el de la República Democràtica del Congo. 

Vine al Cineforum de “Sang al mòbil” el proper dimecres 6 de març a les 20h.

Sinopsi

La part més important dels minerals utilitzats per produir telèfons mòbils provenen de les mines situades a l’est de la RDC. El món occidental està comprant els anomenats minerals del conflicte i per aquest motiu finança una guerra civil que, segons les organitzacions de Drets Humans, és la més sagnant des de la segona Guerra Mundial.

Durant els darrers 15 anys el conflicte ha costat la vida de més de 5 milions de persones, a més 300.000 dones varen ser violades. La violència continuarà mentre grups armats puguin finançar la seva guerra particular venent minerals. Si pregunteu les companyies telefòniques d’on treuen els seus proveïdors els minerals, cap d’elles pot garantir que no estan comprant minerals del conflicte.

El documental Blood in the Mobile mostra la connexió entre els nostres telèfons i la guerra civil al Congo. El Director Frank Poulsen viatja a la RDC per a veure la indústria minera il·legal amb els seus propis ulls. Té accés a la mina d’estany més gran de la RDC, controlada per diferents grups armats i on hi treballen infants, hores, dies, dins túnels estrets per extraure els minerals que acaben als nostres telèfons mòbils.
Després de la seva visita a la mina, Frank Poulsen intenta parlar amb Nokia, la companyia telefònica més gran a nivell mundial. Frank Poulsen vol que la companyia garanteixi que no estan comprant minerals provinents del conflicte i en conseqüència finançant la guerra a la RDC. Nokia no li ho garanteix.

Blood in the Mobile és un documental sobre la nostra responsabilitat en el conflicte del Congo i sobre la responsabilitat social corporativa.

Aquest documental l’ha portat a Catalunya la Xarxa d’Entitats per la República Democràtica del Congo.

Més informació i trailer aquí.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: