Vés al contingut

L’Independentisme a les Illes Balears. De la Transició a l’actualitat (1976-2011)

23 Mai 2013

El proper dimarts 28 de maig, a partir de les 20 hores, presentem el llibre “L’Independentisme a les Illes Balears. De la Transició a l’actualitat (1976-2011)”, a càrrec dels seus autors, Joan Pau Jordà i Miquel Amengual.

L’acte, en format presentació tertúlia, tindrà lloc al mateix Ateneu Layret (Cr. Villarroel, 49). Us hi esperem!

“L’independentisme, entès com el moviment social i polític que defensa la constitució de les Illes Balears en un estat lliure i independent, ha representat un rol clau en la seva història recent. Com assenyala l’historiador Antoni Marimon en el pròleg d’aquesta obra, «l’independentisme pancatalanista ha suposat una mena de descolonització ideològica i ha fet veure que hi podia haver vida al marge d’Espanya, un fet que xoca amb la mentalitat provinciana de la majoria dels illencs, adoctrinats durant segles en l’espa­nyolisme per totes les eines de l’aparell estatal».
D’aquesta manera, ja sigui des dels moviments en defensa del territori o de la llengua fins a les manifestacions pel dret a l’autodeterminació, passant per les mobilitzacions en defensa dels drets civils o contra la corrupció, les persones i organitzacions independentistes han tingut un paper protagonista en la vida política i social de la nostra terra.
El llibre que teniu a les mans pretén treure a la llum les causes d’aquest moviment, la seva evolució i els moments de més efervescència, des del seu sorgiment en la dictadura franquista fins avui, així com oferir una descripció històrica i ideològica de les principals organitzacions que han format, i formen, part del moviment independentista.

Imatge

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: