Vés al contingut

“Kurdistan: resistir és viure”. 9 d’Octubre a l’Ateneu

22 Setembre 2014

Al bloc especialitzat Kurdiscat trobem “El Kurdistan és la nació sense Estat més gran del món en termes demogràfics. Arran de la descolonització del primer terç del segle XX fou esquarterat artificialment entre Iran, Iraq, Turquia, Síria, i , en menor mesura, Armènia, Geòrgia i Azerbaidjan. La seva població és aproximadament de 40 milions de persones, més de la meitat sota administració turca.”

Però què coneixem realment de la seva història i del que hi passa actualment? Cap dels quatre estats reconeix el dret d’autodeterminació del poble kurd, i tampoc tenen suport de la comunitat internacional.

Abans de l’estiu, va visitar Barcelona Salih Muslim, copresident del el Partit de la Unitat Democràtica del Kurdistan Occidental (Síria). VilaWeb el va entrevistar i en una de les respostes va dir: “Els kurds diem que ‘resistir és viure’. De manera que si ets viu has de resistir. La resistència, sobre el terreny, política, diplomàtica, ha esdevingut un model de vida per a nosaltres.”

kurdistan_layret

El proper 9 d’octubre parlarem del Kurdistan, del poble kurd, de la seva història i de la seva lluita amb David Forniès, coordinador de Nationalia.

El dia 9 d’octubre a l’Ateneu Layret, parlarem del Kurdistan, del poble kurd, de la seva història i de la seva lluita. “Kurdistan: resistir és viure”

Més informació del Kurdistan a: Nationalia i Kurdiscat

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: