Vés al contingut

Qui som?

L’Ateneu Layret és una associació cultural formada per persones vinculades als barris de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni amb la intenció de dinamitzar aquests barris des d’una perspectiva d’esquerres i compromesa amb els Països Catalans. Els integrants d’aquest col·lectiu som persones que provenim d’una variada trajectòria associativa i militant, i que tenim com a denominador comú la voluntat de generar una nova eina en aquests barris.

El nom és en homenatge al polifacètic Francesc Layret, polític i advocat laboralista assassinat l’any 1920 per la patronal amb el vistiplau del governador militar. Prendre el seu nom per l’associació és una manera de recuperar personatges de destacada trajectòria, associades al barri, i que salvant les lògiques distàncies temporals, encarnen el seguit de valors per els quals encetem aquesta iniciativa.

On ens pots trobar?

L’Ateneu Layret es troba al c/Villarroel, 49, al costat de la Gran Via de les Corts Catalanes, i neix amb la voluntat d’esdevenir un espai de trobada per a totes aquelles persones que hi tinguin interès.

En aquest sentit, disposa d’un servei de barra on poder prendre alguna cosa i fer petar la xerrada. Inicialment, obrirem regularment les tardes dels dijous, divendres i dissabte, amb la intenció de fer-ho més sovint.

En qualsevol cas, pots seguir-nos també per internet, des d’aquest bloc.

Què volem?

Des de l’Ateneu Layret volem uns barris vius, actius i proactius, on les persones que hi viuen disposin d’espais de trobada i coneixença, els quals permetin generar un teixit associatiu més sòlid i implicat en la governança de la ciutat. Tot plegat, des de la creença que és possible transformar la realitat que ens envolta a través de l’autoorganització.

De manera més concreta, naixem amb la voluntat i la vocació de dur a terme els següents objectius.

  • Promoure la cultura de barri. Més enllà de l’urbanisme ideat per Cerdà, l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni són dos barris de la ciutat on hi viuen milers de persones, amb les seves problemàtiques, la seva història i les seves reivindicacions.

Des de l’Ateneu Layret volem participar i oferir propostes en relació a totes aquestes qüestions, sigui organitzant activitats, sigui oferint el nostre local a gent interessada, sigui treballant amb d’altres associacions i col·lectius.

  • Acostar les lluites populars al veïnat. Dia rere dia es succeeixen iniciatives i reivindicacions que tot sovint passen desapercebudes o són silenciades per part de les administracions o els mitjans de comunicació.

Des de l’Ateneu Layret volem donar a conèixer aquestes activitats al veïnat, tot convidant regularment a tot tipus de col·lectius a presentar-nos les seves activitats.

  • Promoció de la llengua i la cultura catalana. Des de l’Ateneu Layret prenem els Països Catalans com el nostre marc nacional de referència, i en aquest sentit, entenem que avui és més necessari que mai destinar esforços a la defensa i promoció de la nostra llengua i la nostra cultura.

Així doncs, com la resta de casals i ateneus que existeixen arreu de les nostres comarques, la lluita pels nostres drets nacionals serà un dels nostres motors.

Com hi puc participar?

Hi ha moltes maneres de participar, sigui fent córrer la veu, seguint les nostres activitats, venint a prendre’s una cervesa, col·laborant-hi econòmicament, proposant-nos activitats o bé implicant-s’hi més directament com a soci.

L’Ateneu Layret funciona de manera assembleària, on tots els socis i sòcies fixem les activitats i ens responsabilitzem de la gestió diària del casal.

Per a més informació, pots passar-nos a veure o contactar-nos al correu ateneulayret@gmail.com.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: